Δημόσια Διαβούλευση Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης Οδικής Ασφάλειας 2011 – 2020

Περίοδος διαβούλευσης 25/09/2009-20/11/2009

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο

Στόχοι της διαβουλεύσεως.

Αυτή η διαβούλευση στοχεύει στο να εμπλέξει, τους Ευρωπαίους πολίτες και  κυβερνώντες σε Εθνικό περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης και τους επαγγελματίες  και τίς επιχειρήσεις, στον προσδιορισμό των βασικών προβλημάτων οδικής ασφάλειας που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2011 – 2020 και ποίες ενέργειες κατά προτεραιότητα θα έπρεπε να γίνουν για να αντιμετωπίσουν το απαράδεκτο και δαπανηρό επίπεδο θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η συμμετοχή σε ένα οδικό ατύχημα είναι η κύρια αιτία εισαγωγής σε νοσοκομείο και θανάτου και για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με ηλικία κάτω από 45 έτη. Με 39.000 θανάτους από οδικά ατυχήματα το 2008 και με κοινωνικοοικονομικές δαπάνες περίπου 2% του ΑΕΠ (€180 δισεκατομμύριο), η οδική ασφάλεια συνεχίζει να είναι ένας τομέας προτεραιότητας για δράση στην ΕΕ.

Ο στόχος αυτών των διαβουλεύσεων είναι επομένως να ληφθούν οι απόψεις στο πώς να αντιμετωπισθούν καλύτερα τα βασικά προβλήματα οδικής ασφάλειας. Για αυτόν το λόγο, το συνημμένο  ερωτηματολόγιο περιέχει έναν κατάλογο από τις προβληματικές περιοχές και των πιθανών τρόπων να αντιμετωπισθούν τα σχετικά προβλήματα.

Εκτός από το να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, οι ερωτώμενοι μπορούν επίσης να στείλουν τα χωριστά σχόλια τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (TREN-ROAD-SAFETY-ACTION-PROGRAMME), αλλά, η κύρια ανάλυση αυτής της διαβούλευσης στο Διαδίκτυο, θα βασιστεί στις απαντήσεις των ερωτήσεων που τίθενται στο ερωτηματολόγιο.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: